×
  • ورود ثبت نام فراموش کرده ام

آخرین اخبار داخلی و خارجی

حذف چربی مضر در خامه صبحانه به کمک فناوری نانو!
اخبار داخلی 20 مرداد 357

حذف چربی مضر در خامه صبحانه به کمک فناوری نانو!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر از جمله همکاران ICAN در پلتفرم نانوکاویتاسیون، به دنبال حذف چربی مضر در خامه‌های صبحانه به کمک فناوری نانوکاویتاسیون است. این پژوهش به دنبال کاهش میزان چربی و کالری خامه، بار میکروبی صفر، هموژنیزاسیون مناسب و متعاقبا قیمت تولید و مصرف‌کننده کمتر است.

یکی از مضرات خامه‌های صبحانه وجود چربی اشباع بالای آن است که سبب بروز چاقی، افزایش کلسترول بد و بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شود. به دنبال این مسئله، محققان درصدد تولید محصولاتی با ارزش غذایی بالاتر هستند.
همانطور که می‌دانید جذب کلسیم به دنبال مصرف لبنیات محقق می‌شود و وجود چربی میزان جذب آن را کاهش می‌دهد. بنابرین دریافت کلسیم بیشتر از لبنیات به دنبال محصولات کم‌چرب‌تر از جمله خامه کم‌چرب محقق می‌شود. به همین منظور محققان در سراسر جهان و ایران به دنبال تولید خامه کم‌چرب مقرون به صرفه با حفظ ویژگی‌های حسی مانند طعم، بو و شکل ظاهری خامه هستند.
شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر از جمله همکاران ICAN در پلتفرم نانوکاویتاسیون به دنبال تولید چنین محصولی به کمک روش کاویتاسیون است. این روش که بدان حفره‌زایی نیز گفته می‌شود، پدیده‌ای است که در آن کاهش فشار باعث تبخیر موضعی مایع و ایجاد حباب‌هایی می‌ گردد. کاویتاسیون دارای دو نوع اولتراسونیک و هیدرودینامیک است، این فناوری دارای کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون هست و به دلیل توانایی آن در تخریب سلول و همگن‌سازی در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش با تخریب میکروارگانسیم‌های بیماری‌زا می‌تواند جایگزین استریلیزاسیون مواد غذایی خصوصا مواد غذایی مایع مانند آب مرکبات گردد زیرا بدون آسیب حرارتی می‌تواند عوامل بیماری‌زا را از بین برد.
هدف پژوهش فوق‌الذکر، تولید خامه‌ای با چربی اشباع کمتر، میزان کالری کمتر و خواص تغذیه‌ای بهتر، بار میکروبی نزدیک صفر و همچنین هموژنیزاسیون مناسب است که در نهایت کاهش هزینه‌ها و همچنین قیمت تمام‌شده محصول را به دنبال دارد.
شایان ذکر است که این پژوهش از حدود یک ماه پیش با همکاری محققان دانشگاهی علاقه‌مند در این زمینه آغاز شده است.

نظـــرات