دانشمندان در ژاپن، با پردازش برروی بذرگیاهان توسط پلاسمای سرد زمان برداشت را کوتاهتر کردند.
پلاسمای سرد یکی از فناوریهای نوین است که در صنایع متعددی از جمله صنعت پلیمر، صنعت نساجی، صنایع غذایی و ... کاربرد دارد. با توجه به هشدارهای سازمان ملل در جهان مبنی بر نیاز به غذای بیشتر در دنیا و لزوم یافتن راه حل مناسب برای رفع این مشکل، فناوری پلاسمای سرد میتواند تا حدود زیادی به حل مشکلات این حوزه در صنعت غذا کمک نماید.
دانشمندان ژاپنی اخیرا موفق به توسعه کاربردی از فناوری پلاسمای سرد شدند که در آن با استفاده از این فناوری رشد محصولات کشاورزی افزایش مییابد و زمان برداشت کوتاهتر میشود.
دستگاهی که توسط محققین دانشگاه کیوشوی ژاپن برای این کار توسعه داده شده است یک دستگاه پلاسمای سرد اتمسفری است که در مقیاس صنعتی نیز قابل توسعه میباشد. در این دستگاه بذرها به مدت سه دقیقه مورد پردازش پلاسمایی قرار میگیرند و پس از آن جهت رشد به محیط کشت منتقل میگردند و تا زمان رسیدن به محصول برگ گیاه و وزن بذر مورد بررسی قرار میگیرد.
نتایج کمی این پژوهش نشان داد که زمان برداشت نسبت به نمونه پردازش نشده از 71 روز به 66.5 روز کاهش، وزن بذرها 56% و تعداد دانههای بارور شده نسبت به نمونه مشابه 39% افزایش داشته است.
البته باید به این نکته توجه داشت که بررسیهای انجام شده نشان میدهد که این روش به جنس و نوع بذر وابسته است و برای گیاهان مختلف نتیجه متفاوتی خواهد داشت. در حال حاضر، یک شرکت ژاپنی متقاضی ساخت دستگاهی در مقیاس صنعتی است که در توافق شکل گرفته بین این شرکت و محققین دانشگاه کیوشو، ساخت این دستگاه در گام بعدی توسعه کاربرد قرار گرفته است.
منبع: spectrum.ieee.org