×
  • ورود ثبت نام فراموش کرده ام

آخرین اخبار داخلی و خارجی

بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی با استفاده از فناوری نانو
اخبار خارجی 24 اذر 1136

بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی با استفاده از فناوری نانو

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

دانشمندان علوم غذایی، موفق به تولید فیلم‌های بسته‌بندی زیست تخریب‌پذیر، برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی شدند.

امروزه اغلب از مواد پلیمری غیرقابل تجزیه در صنایع مختلف به ویژه بسته‌بندی موادغذایی استفاده می‌شود. عدم زیست تخریب‌پذیری این پلیمرها سبب شده است تا محققان به دنبال راهکاری برای حل این مشکل باشند. در سال‌های گذشته محققان موفق شده‌اند فیلم‌های پلیمری خوراکی تولید کنند که می‌تواند در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده شود.

این راهکار باعث شده تا سهم قابل توجهی از پلیمرها با مواد زیست تخریب پذیر جایگزین شوند. یکی از معضلات عمده این پلیمرها قابلیت انحلال بالای آن‌ها است که موجب شده نتوان از آن‌ها در بسته بندی مواد غذایی مرطوب مثل گوشت، پنیر، تکه‌های میوه و سبزیجات استفاده کرد.

اخیراً دانشمندان علوم غذایی در دانشگاه اورگان آمریکا، برای اصلاح این مسئله، از افزودن دو الیاف طبیعی در فیلم‌های بسته‌بندی خوراکی استفاده کرده‌‌‌اند. یکی از آنها مواد کیتوسان نام دارد که از الیاف پوست خرچنگ و میگو گرفته شده است و دیگری نانوالیاف سلولزی است که از خمیر چوب استخراج می‌شود. استفاده از این نانوکامپوزیت جدید سبب شده تا ماندگاری مواد غذایی با سطح مرطوب افزایش یابد.

به گفته یانیون ژائو، استاد علوم غذایی دانشگاه اورگان مقاومت در برابر آب، خاصیت ضد میکروبی و خواص مکانیکی فیلم‌های ساخته شده با این ترکیب، نسبت به نمونه‌های قبلی بهبود یافته است. از این فیلم‌ها می‌توان به صورت بسته‌بندی یا پوشاندن موادغذایی با سطح مرطوب استفاده کرد. با توجه به خواص مطلوب این فیلم‌ها، می‌توان آن‌ها را با فیلم‌های تجزیه‌ ناپذیر و دیگر پلیمرهای مصنوعی جایگزین کرد.

 از جمله کارهای موفق انجام شده توسط گروه دکتر ژائو می‌توان توسعه فناوری فیلم / پوشش کامپوزیت کیتوزان-لیزوزوم، ساخت پوشش برای فیله ماهی با استفاده از کیتوسان و روغن ماهی و استفاده از پالپ میوه برای تولید پوشش‌های رنگی برای بسته‌بندی میوه و سبزیجات، را نام برد.

منبع: www.foodsafetymagazine.com

نظـــرات