×
  • ورود ثبت نام فراموش کرده ام

آخرین اخبار داخلی و خارجی

همگام با نیاز صنعت: طرح صنعتی با موضوع بررسی ارزش غذایی محصول با روش پاستوریزاسیون غیرحرارتی به روش کویتاسیون هیدرودینامیک
اخبار مرکز 13 اسفند 927

همگام با نیاز صنعت: طرح صنعتی با موضوع بررسی ارزش غذایی محصول با روش پاستوریزاسیون غیرحرارتی به روش کویتاسیون هیدرودینامیک

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) با هدف توسعه کاربرد فناوری ومحصولات در حوزه 6 پلتفرم فناوری پلاسمای سرد، نانوالیاف، نانومواد، نانوکویتاسیون، نانوکامپوزیت، نانوپوشش سخت توانسته است تجهیزات و زیرساخت پژوهشی را برای پژوهشگران فراهم آورد. این مرکز قصد دارد تا به بررسی ارزش غذایی محصول با روش پاستوریزاسیون غیرحرارتی به روش کاویتاسیون هیدرودینامیک بپردازد.

مصرف میوه‌ها، نوشیدنی‌ها و لبنیات مانع بروز بیماری‌هایی همچون بیماری‌های گوارشی، قلبی عروقی، سرطان  و... می‌شود. رژیم‌های غذایی غنی از این نوع محصولات به دلیل برخی ترکیبات همچون ویتامین، مواد معدنی و فیبرها می‌تواند بر سلامت انسان تاثیر مثبت داشته باشد.

تولیدکنندگان نوشیدنی‌ها برای از بین بردن اثر باکتری‌های موجود در محصولات خود آنها را پاستوریزه می‌کنند. آبمیوه خام حامل باکتری‌هایی است که منجر به مسمومیت غذایی در مصرف کننده می‌شود لذا برای از بین بردن اثر باکتری‌ها لازم است که نوشیدنی‌ها قبل از مصرف پاستوریزه شوند. متداول‌ترین روش، پاستوریزاسیون حرارتی می‌باشد. در این فرآیند به‌دلیل قرار دادن محصول در معرض حرارت، مقداری از مواد مغذی آن از جمله ویتامین‌ها‌،که یک ماده ناپایدار در برابر حرارت و نور هستند، از بین می‌رود و باعث بروز تغییرات شیمیایی و فیزیکی (تغییر در بافت آبمیوه) در آن می‌شود به این ترتیب روش پاستوریزاسیون حرارتی منجر به از دست دادن مقداری زیادی از مواد مغذی در آبمیوه‌ها می‌شود و به ناچار می‌بایست بعد از فرآیند پاسپوریزاسیون این مواد را به محصول نهایی اضافه نمود.

از سوی دیگر، هیدرودینیامیک علمی است که با حرکت مایعات در سرعت بالا سر و کار دارد. در این روش اگر سرعت افزایش داده شود، مایعات در دمای پایین شروع به جوشیدن می‌کنند. این پدیده را کویتاسیون می‌نامند. مهندسان موادغذایی با استفاده از روش غیرحرارتی نانوکویتاسیون توانسته‌اند فرآیند پاستوریزاسیون آبمیوه و نوشیدنی‌ها را همراه با حفظ ارزش غذایی محصول انجام دهند. در نتیجه این محصول در دمای پایین و با حفظ مواد مغذی همچون ویتامین‌ها، پاستوریزه می‌شود.

شرکت پیام آوران نانوفناوری فردانگر (PNF) یکی از شرکت‌های مستقر در مرکزصنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) با استفاده از تکنیک نانوکویتاسیون به روش هیدرودینامیکی موفق به پاستوریزاسیون آب سیب شد. این شرکت قصد دارد تا با بهره‌گیری از روش نانوکویتاسیون هیدرودینامیکی بتواند این فرآیند را برای سایر نوشیدنی‌ها و آبمیوه‌ها عملی سازد.

در صورت تمایل به همکاری متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز، ضمن آگاهی از تسهیلات و خدمات ICAN ، اطلاعات بیشتری در ارتباط با موضوع پایان‌نامه دریافت نمایند و درخواست خود را به ثبت برسانند.

نظـــرات