×
  • ورود ثبت نام فراموش کرده ام

آخرین اخبار داخلی و خارجی

فناوری پلاسمای سرد روشی برای از بین بردن کپک و قارچ‌های میوه
اخبار خارجی 25 اسفند 662

فناوری پلاسمای سرد روشی برای از بین بردن کپک و قارچ‌های میوه

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

دانشمندان دانشگاه موردوخ ( muroch ) در کشور استرالیا، با استفاده از فناوری پلاسمای سرد، تکنیکی را توسعه داده‌اند که می‌توان با استفاده از آن طول عمر میوه‌ها را به مدت 3 هفته افزایش داد.

با استفاده از فرآیندی کم انرژی و غیرشیمیایی میتوان محصولات را تازه نگه داشت و از تکثیر کپک جلوگیری کرد. به این ترتیب طول عمر میوهها را برای هفتهها افزایش داد. این فناوری در میان تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در غرب استرالیا و سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.

میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی و آواکادو در بسته‌بندی‌های خود ماندگاری پایینی دارند و پس از مدتی به ناچار باید دور ریخته شوند. دانشمندان برای حل این مشکل از فناوری پلاسمای سرد استفاده نمودند که جوانه‌های کپک را بدون تخریب میوه‌ها از بین ببرند.

پردازش پلاسمایی با دمای بسیار پایین انجام می‌شود. بزرگترین مزیت این فرآیند این است که بدون گرم کردن میوه، روی کیفیت آن تاثیر مثبت میگذارد .در واقع پلاسما با شکستن دیواره سلولی کپک و ایجاد اختلال در روند رشد آن‌ها عمل می‌کند.

این فرآیند ماندگاری میوه‌ها را حدودا 5 روز تا 3 هفته افزایش می‌دهد و تنها از طریق کاهش پاتوژن‌هایی است که باعث تخریب بافت میوه می‌شود.

دانشمندان قصد دارند تا این فرآیند را از مقیاس آزمایشگاهی به صنعتی برسانند و به کارخانه‌های بسته‌بندی در غرب استرالیا انتقال دهند. آنها روزانه 500 هزار میوه بستهبندی میکنند و این فرصت خوبیست که در مقیاس بالا مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: nanoindustry.ir

نظـــرات