×
  • ورود ثبت نام فراموش کرده ام

آخرین اخبار داخلی و خارجی

پدیده‌ای به نام کاویتاسیون
اخبار خارجی 20 فروردین 148

پدیده‌ای به نام کاویتاسیون

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

امروزه با در نظر گرفتن امر سلامت، افزایش مصرف میوه و سبزیجات به عنوان یک استراتژی کلیدی در نظر گرفته شده است بنابراین ترویج مصرف میوه و سبزیجات از اهداف مهم مربوط به سیاست‌های منتخب حفظ سلامت در سراسر جهان است. آب میوه‌ها و سبزیجات، مخلوط آب‌ها و نوشیدنی‌های غنی شده یک روش فزاینده برای مصرف میوه و سبزیجات تازه است و به عنوان یک رژیم غذایی سالم در نظر گرفته می‌شود.

در گذشته، فرآیند پاستوریزاسیون از طریق وارد نمودن حرارت بالا به آب میوه و نوشیدنی‌ها انجام می‌پذیرفت. افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای استفاده از موادغذایی سالم و با کیفیت سبب شد تا محققین صنایع غذایی به سمت فناوری‌های جایگزین تشویق شوند. پاستوریزاسیون غیرحرارتی یا سرد برای تولید غذا با حداقل تغییرات در خواص آن طراحی شده است.

یکی از روش‌های پاستوریزاسیون غیرحرارتی استفاده از امواج سونوگرافی است. این نوع از پاستوریزاسیون به پدیده کاویتاسیون شناخته می‌شود. این روش به عنوان یک گزینه بسیار مناسب برای جایگذین نمودن روش‌های حرارتی پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون محصولات غذایی می‌باشد. انتشار امواج مافوق صوت در یک مایع به دلیل تغییرات فشار باعث ایجاد حباب می‌شود. این حباب‌های کوچک پس از فروپاشی انرژی و فشار زیادرا تولید می‌کنند که باعث افزایش اثر پاستوریزاسیون موضعی بدون بالا رفتن دما می‌شود.

پدید نانوکاویتاسیون موجب انقباض میکروبی به دلیل اختلال در غشای سلولی و تولید رادیکال‌های آزاد شده و در نتیجه باعث از بین رفتن میکروب‌های مضر می‌شود.

مرکزصنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) با هدف توسعه شبکه‌ای محصولات فناوری نانو و با همکاری شرکت دانش بنیان پیام آوران نانوفناوری فردانگر (PNF) اقدام به راه‌اندازی پلتفرم نانوکاویتاسیون نموده است. ICAN با در نظر گرفتن چالش‌های صنعت غذا و نوشیدنی تجهیزات ساخت و تولید تخصصی را برای متقاضیان صنعتی فراهم نموده است.

منیع: onlinelibrary.wiley.com

نظـــرات